Månedsbrev fra Juni

Juni er måneden med mye utfart fra barnehagen. 3-toppersturene i forbindelse med miljøuken utfordrer oss på fysisk aktivitet, og er noe vi har vært med på de siste årene. De største forbereder seg på å slutte i barnehagen for å begynne på skolen. For de yngre handler det om å avslutte året, og se fram mot et nytt barnehageår, og da kanskje på en ny avdeling for enkelte.

Juni startet med uteuke, der barna blir levert med uteklær. Vi spiser frokosten ute og har både tilrettelagte aktiviteter og frilek. Dompapene hadde sin siste overnattingstur denne uken, fra torsdag til fredag. Rapportene fra turen sier at dem hadde kosa seg og at dem var veldig spent på å overnatte sammen i en lavvo. Østavind har hatt om boka "lille larven aldri mett", og fått smake på den samme maten som larven gjør.

Uke 24 var det miljøuka i Alta, og da har vi klatret opp hjemmelufttoppen og komsa. Utenom det har vi vært på turer i nærmiljøet. 13.juni hadde vi grillfest som foreldrene fikk komme på. Vi fyrte opp grillen til disposisjon for foreldre som ville grille. Vi stod for salat og diverse tilbehør. På grillfesten ble det også en markering for de barna som slutter i barnehagen. Det ble noen taler og overrekkelse av minnebok. De minste i barnehagen har blant annet sådd blomster i plastpose og fått se hvordan det spirer fra dag til dag.

Uke 25 var dompapene så heldig som ble invitert på bålmatlagingskurs. Der fikk dem være med å lage skattekiste (ørret og diverse grønnsaker i folie), pizza og vaffel.

I løpet av måneden har enkelte også fått være med og sett i et fuglerede med nyklekkete fugleunga. Der har dem sett dem fjærløs, når dem har vokst litt og fått fjær og når dem hadde forlatt fugleredet. Stor stas!