/>

Februar og Mars

I dagene før samenes nasjonaldag, så har vi ekstra vekt på samisk kultur. Videre ut i februar består dagene av ulike vinteraktiviteter. I mars er Alta i vinterfest, med høydepunktet Finnmarksløpet.

I februar har vi jobbet med litt ekstra med samisk kultur, og hatt et spesielt fokus på kofter og det samiske flagget. Vi feiret samenes nasjonaldag med aktiviteter som: Eventyrstund i lavvo, lassokasting og skallekasting. Til lunsj hadde vi skavet reinkjøtt. 

Vi har også hatt fokus på dyreliv, spor og sportegn i denne perioden. Nede i "skogen" er vi så heldige og får sett masse forskjellige spor av ulike dyr, og vi undrer og undersøker sammen med barna om hvilke spor vi ser. 

I denne perioden tilrettelegger vi også for vinteraktiviteter som skigåing og aking. I Kristianbakken har vi fantastiske bakker av ulik størrelse, og er været på vår side så slår vi gjerne til med en lunsj der ute. Enkelte vil også få gått noen poster av byløyperennet som er i regi av Alta kommune. Der har vi lagt kriterier for at man mestrer og opplever glede ved lengere skiturer. 

Framover ser vi for oss isfisketur og arbeid knyttet opp mot påsken. Vi gleder oss til det!